Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

3. březen 2023

Školní kolo Prezentiády 2023 v ZŠ K Dolům

V úterý 28.2 2023 proběhlo na ZŠ K Dolům školní kolo Prezentiády, mezinárodní soutěže v prezentačních dovednostech pro žáky z celého Česka a Slovenska. Žáci sedmých a osmých tříd naší školy v 2-3 členných týmech připravovali prezentace na vybrané téma, které jim bylo zadáno organizátorem soutěže. V letošním roce byla témata 1+1 a Bylo nebylo

Osmáci i sedmáci si s nelehkými tématy hravě poradili a vytvořili různorodé prezentace svých nápadů. Bylo zajímavé sledovat, jak jedno téma, které se na první pohled jeví jednoznačně, probudilo v žácích fantazii a jak různě témata pojali. Prezentace nás zavedly do světa pohádek, do světa počítačového kyberprostoru, marketingu a tvorby cen, jiné nás svým pojetím přinutili až filozofovat, a některé nás dokonce zavedly do celého světa od USA až po Ukrajinu. 

Vítězné týmy postupují do nominačního kola, ze kterého budou právě na základě vytvořených prezentací vybrány týmy do krajského kola, které se uskuteční na konci března. Držíme našim týmům palce, aby byli vybráni a mohli tak posouvat své prezentační schopnosti před širším publikem.

 

Barbora Tamchynová

 

Fotografie

 

zpět na výpis aktualit