Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

1. únor 2022

Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole

Pro první kolo přijímacího řízení je možné podat až 2 přihlášky na obory vzdělání bez talentové zkoušky. V dalších kolech přijímacího řízení není počet přihlášek, které může uchazeč podat, omezen. Pokud se uchazeč hlásí do dvou oborů vzdělání na jedné škole, musí přesto podat dva tiskopisy přihlášky. 

Termín pro podání přihlášky pro 1. kolo přijímacího řízení

1. obory vzdělání bez talentové zkoušky: do 1. března 2022

2. přihlášky se podávají na speciálních tiskopisech (v počtu 2ks), které předá škola žákům spolu s potvrzením druhé strany přihlášky – potvrzení pololetních známek s razítkem a podpisem ŘŠ. Za správně vyplněné údaje na straně první zodpovídají rodiče.

Přihlášku podává za nezletilého zákonný zástupce. Přihlášku je možné donést na podatelnu střední školy osobně nebo ji zaslat poštou (zjistěte si na škole, kam se hlásíte). Návod pro její vyplnění naleznete např. zde.

Uchazeči se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří požadují úpravu podmínek přijímacího řízení, musí spolu s přihláškou odevzdat také platné doporučení školského poradenského zařízení. 

V případě, že uchazeč hlásí na obor Gymnázium se sportovní přípravou a zároveň na jiný maturitní obor, musí při vyplňování přihlášky dodržovat specifická pravidla. – zjistěte si na stránkách školy, kam se hlásíte.

 

Přejeme Vám šťastnou ruku při výběru střední školy!!!

 

zpět na výpis aktualit