Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

20. leden 2022

Doplňující informace související se včerejším uzavřením školy

Vážení rodiče, zákonní zástupci a milí žáci.

doplňujeme informace související se včerejším uzavřením školy:

V současnou chvíli máme extrémně vysokou nepřítomnost (více než 50%) pedagogů (nemoc, OČR, karanténa…). Ve škole včera z podobných důvodů byla pouze ⅓ žáků. Každým dnem nám přibývali pozitivní žáci i pedagogové a střídavě se děti vracely z karantén a záhy do nich zase nastupovaly. Žáci, rodiče i pedagogové fungují v neustálém stresu ze stále probíhajících změn, které se dějí z hodiny na hodinu. Informace z hygieny jsou velmi rozporuplné. Tuto situaci jsme vyhodnotili nejen jako neudržitelnou, ale hlavně ji máme za velmi zdraví nebezpečnou, a to jak pro děti, tak pro pedagogy. Proto je škola na základě naší žádosti z rozhodnutí MŠMT a se souhlasem zřizovatele uzavřena. Uzavření školy znamená, že neprobíhá žádná forma výuky. Distanční výuka nebude tudíž zahájena ani formou zadávání práce v Google Classroom. 

Od uzavření školy si slibujeme doběhnutí karantén, uzdravení žáků, kteří jsou nemocní a nemohou tak doplňovat učivo, i pedagogů, kteří v současnou chvíli nejsou schopni učit online či zadávat práci. Věříme, že se díky tomuto kroku celá situace ve škole stabilizuje a všichni načerpáme tolik potřebné síly k tomu, aby mohla být opět realizována normální výuka a budeme moci znovu skutečně a naživo učit. 

Všichni jsme učitelé, protože jimi chceme být, jsme rádi s vašimi dětmi a učit nás baví. Je pro nás důležité, aby se žáci posouvali dál v učivu, schopnostech i dovednostech, a to pokud možno ve zdravém prostředí. Nyní, za těchto podmínek, to však není v našich silách. 

Doporučujeme všem žákům, kteří jsou zdrávi, aby procvičovali učivo na základě toho, co bylo dosud zveřejněno ve Škole OnLine a Google Classroom. Neočekáváme, že žák v nemoci je schopen plnit zadanou práci, ten kdo je nemocný, se léčí a odpočívá. Proto bude po návratu do školy, v pátek 28.1., látka plánovaná do tohoto pátku, znovu procvičována a zodpovězeny případné dotazy, se kterými žáci přijdou. 

Doufáme, že od pondělí 31.1. budeme moci pokračovat dál ve výuce podle plánu. Omezení příležitostí na doplnění a opravení známek za uplynulé období bude v pololetním hodnocení zohledněno. Nedopsané pololetní práce budou doplněny po návratu a známky z nich budou zahrnuty do 2. pololetí.  

OČR nevystavuje škola ani ošetřující lékař, prosím postupujte dle pokynů  OSSZ a Ministerstva práce a sociálních věcí.

Děkujeme za podporu a přejeme všem především zdraví - a nám a našim žákům brzký návrat do školy.

Za vedení školy

Běla Outratová

 

zpět na výpis aktualit