Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

22. prosinec 2020

Informace o výskytu nemoci SARS-CoV-2 v MŠ

Vážení rodiče,

dne 22.12. máme nahlášen pozitivní výskyt Covid 19 u dětí, které byly naposledy ve školce  14.12. Týká se to tříd Berušky a Delfíni.

Čekáme na informace od hygieny.

 

Co je rizikový kontakt:

·         vzájemný dlouhodobý a úzký kontakt (> 15 minut trvající a na vzdálenost do 2 m) osob s COVID-19 pozitivní osobou v období dvou dnů před potvrzením nákazy nebo rozvojem klinických příznaků.

·          Pro HSHMP uveďte, zda po dobu rizikového kontaktu byly používány odpovídajícím způsobem osobní ochranné prostředky dýchacích cest - nosu a úst (roušky nebo respirátor třídy FFP2/N95) všemi osobami.

 V současnou chvíli jsou informace od hygieny obecného charakteru:

·         Dodržujte zvýšenou hygienu a základní pravidla karantény (nestýkat se s rizikovými osobami, nechodit ven)

·         Pokud pociťujete příznaky kontaktujte svého lékaře nebo hygienickou stanici

·         Pokud jste nejistí a máte v nejbližších dnech navštívit rodinu, poraďte se se svým lékařem, část z nich nabízí svým pacientům zdarma Antigenní testy.  

 

Karanténní opatření aktuálně zahrnují: vyšetření  výtěr z krku a z nosu (RT-PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2) v rozmezí 5. až 7. dne od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou, nejpozději však do 10. dne. Pokud bude osoba v karanténě bez klinických obtíží a výsledek z odběru bude negativní, karanténa končí, bez potvrzení od lékaře nastupuje zpět do školy/zaměstnání. V případě, že se nepodaří provést RT-PCR test v průběhu 10 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou se karanténní opatření asymptomatických osob (tj. bez příznaků) ukončí bez provedení testu za 14 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou.  

zpět na výpis aktualit