Logo

Základní škola a mateřská škola
K Dolům v Praze 12

26. duben 2019

Setkání školních parlamentů

V úterý 23.4. se před desátou sešli v ZŠ K Dolům zástupci školních parlamentů ze čtyř škol v Praze 12: Angel, Na Beránku, Rakovského a TGM. Naši žáci všechny včetně doprovázejících pedagogů a milých hostů z MČ Praha 12 přivítali a pohostili je vlastnoručně připravenými dobrotami. Po úvodním slovu se všichni odebrali na prohlídku školy. Následovala ukázka netradičně pojaté hodiny ruštiny v legionářském duchu, a poté se všichni pustili do práce na výtvarném díle. Během celého programu byl prostor nejen k průběžnému občerstvování se, ale především k výměně názorů a zkušeností a bližšímu poznání se při společné atraktivní činnosti. Všichni si to moc užili a odcházeli nadšeni a spokojeni... Budeme se těšit na další setkání v některé další škole!                            Běla Outratová, ředitelka školy

Mgr. Leoš Šimek, hlavní oraganizátor akce: 

Nadšeně jsem sledoval, jak se naši "parlamenťáci" seznamují s dětmi z jiných žákovských parlamentů na Praze 12, starají se o hosty, sdílejí zkušenosti, společně malují na plátno, tráví spolu čas a smějí se. Přes veškeré starosti spojené s prvním organizování velké akce se "parlamenťáci naučili řadě nových dovedností a zažili atmosféru společné týmové práce. 

Ing. arch. MgA. Hedvika Nováková, organizátorka výtvarných činností:

Výtvarnou dílnu jsme pojali jako společné dílo všech zúčastněných na plátno 3/4m  v podobě velkého plakátu. Každý parlament měl vyčleněnou plochu pro realizaci námětu, který symbolizuje  jejich školu, a tři společná pole - jedno na téma Demokracie, druhé Přátelství a třetí na podpisy všech zúčastněných-malířů, diskutérů, fotografů, doprovázejících učitelů i zástupců radnice.

Výsledné dílo hezky odráží atmosféru společné práce, která začínala výběrem sektorů jednotlivých škol a pokračovala  velmi vstřícnou a ohleduplnou spoluprací  až dvaceti současně malujících soustředěných tvůrců. 

 

Fotografie

zpět na výpis aktualit